Voedselbos

Het voedselbos is toch wel een van de grootste delen van Juulslandje. Vandaar dat we vonden dat het zijn eigen pagina verdient! Het voedselbos bestaat nog maar drie jaar, en is dus nog niet echt een bos te noemen. Er staan wel al super veel verschillende soorten bomen, heesters en vaste planten, allemaal eetbaar!

Een aantal jaar geleden is er een voedselbos aangelegd, elke plant/boom hier is eetbaar. De jongeren leren over de planten en wat je hiermee kan doen, snoeien, maaien en het onderhouden van zo een bos.

Bijzondere planten

Op het landje staan behoorlijk wat planten. Een paar daarvan zijn best bijzonder en het vermelden waard! De Uiensoepboom (Toona sinensis) bijvoorbeeld. De bladeren ruiken naar uiensoep en zijn eetbaar! En ja, je kan er soep van maken (;

voedselbos

Seizoenen

Het leuke van een voedselbos is dat je er gedurende het jaar wat aan hebt. Het leeft met de seizoenen mee als het ware. In de lente kun je genieten van bijvoorbeeld daslook, maar ook van eetbare bloemen, zoals die van de vlier of de 
Oost-Indische kers. Naarmate het zomer wordt beginnen de bessen aan de struiken te komen en kan je ook al snel genieten van kersen, pruimen en perziken. Aan het eind van de zomer/ begin herfst zijn de noten als walnoot, hazelnoot en tamme kastanje klaar om geoogst te worden. En niet getreurd: van al het lekkers kun je genoeg siropen, sappen en jam maken om de winter door te komen!

voedselbos

Het voedselbos is er natuurlijk niet altijd al geweest. Aan de hand van de volgende afbeeldingen laten we zien hoe het tot stand is gekomen. Hoe zag het er eerst uit? En vorig jaar? Je ziet een enorm verschil met nu (laatste afbeelding)! Wij zijn al benieuwd hoe het er volgend jaar uit gaat zien.

voedselbos
voedselbos