Wat doen wij zoal?

Op de kwekerij is er altijd wel wat te doen en vliegen de projecten je om de oren. Naast het kleinschalig kweken voor voedselbossen en het bijhouden van ons eigen voedselbos, is er altijd wel meer aan de gang. 

Airbnb

De jongens en meiden zijn begonnen met een nieuw huisje bouwen! (zie foto's en social media) Dit plekje zou wel eens gaan kunnen functioneren als een Airbnb, waar de gast zijn eigen ontbijt kan plukken.

Bijen

Op de kwekerij is sinds kort een imker actief met verschillende bijenkasten. Deze gaan de jongens en meiden ook zelf leren maken. Ook het honing slingeren doen we deze zomer met z'n allen!

Bosbessen

We hebben er nog wat eetbare struiken bij gekregen: maar liefst 100 grote blauwe bessen struiken pronken nu op de kwekerij. Ideaal om jam en sap van te gaan maken.

Pluktuin

Op het moment zijn we ook bezig de bloemen pluktuin te vergroten. Het is nu al een vrolijke boel.

Eetbare vijver

Naast het voedselbos hebben we ook een vijver aangelegd met volledig eetbare planten. 

Broedmachine

Onlangs is er een broedmachine aangeschaft om onze eigen ganzen, eenden en kippen eieren uit te broeden. Zo kunnen we eerstehands kijken naar het leven van vogelsoorten vanaf het eerste moment.

Koken

Elke week maken de cliƫnten met kok Robin een eigen lunch klaar. Hierbij wordt natuurlijk zoveel mogelijk gebruikt uit eigen voedselbos en moestuin.


Nestgelegenheden bouwen

Regelmatig worden er nestkassen gemaakt voor valken, vleermuizen of zelfs ooievaars! Houd vooral ons Instagram account in de gaten voor de nieuwe nestgelegenheden op het landje!