Wat doen wij zoal?

Op de kwekerij is er altijd wel wat te doen en vliegen de projecten je om de oren. Naast het kleinschalig kweken voor voedselbossen en het bijhouden van ons eigen voedselbos, is er altijd wel meer aan de gang. 

Bijen

Wij hebben onze eigen imker. Er staan meerdere bijenkasten op het landje, de jongeren hebben ieder hun bijdrage geleverd aan het bouwen van deze kasten. Verder wordt er geholpen bij het verwerken en verkopen van de heerlijke honing.

Kas

Onze kas is volledig zelf in elkaar gezet. In de kas vind je eetbare planten, kruiden, groentes en fruit. Wij maken geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, wij hebben vleesetende plantjes te de vliegjes en insecten van onze groentes en fruit afhouden. Het onderhouden van de kas is een dagelijkse taak, iets waar de jongeren erg goed in zijn.


Bosbessen

Naast de kas staan wel 100 bosbesstruiken wanneer het plukseizoen begint kan men langskomen om te helpen plukken. Een leuke activiteit die voor verbinding met de omgeving zorgt.
Ook onze pluktuin is toegankelijk voor liefhebbers, hier kunnen de mooiste bloemen geplukt worden die met veel zorg zijn onderhouden door onze deelnemers.

Koken

Van alle producten die wij hier kweken; honing, eieren, groentes, fruit, kruiden, etc. wordt gekookt. Wij hebben een ex-kok in ons midden die de jongeren stap voor stap kennis laat maken met het bereiden van voedsel. Daarnaast hebben wij onze zelfgebouwde pizza oven en een grote BBQ Waar de lekkerste gerechten in en op klaargemaakt worden.


Nestgelegenheden bouwen

Als je over het landje loopt kom je meerdere nestkasten tegen, ieder in elkaar gezet door de jongeren. Zo hebben wij kastjes voor kleine en grote vogels, een groot ooievaarsnest en zelf vleermuis kasten. Ieder biedt een gelegenheid aan de vogels/vleermuizen uit de buurt voor een nest of slaapplek.


Dieren op het landje

Er zijn verschillende dieren te vinden op het landje; schapen, kippen, kalkoenen, varken, eenden, vogels. De jongeren helpen met het voeren, verschonen en maken van de verblijven. Daarnaast krijgen de beeste ook de nodige aandacht en liefde. 


Pluktuin

Op het moment zijn we ook bezig de bloemen pluktuin te vergroten. Het is nu al een vrolijke boel.

Eetbare vijver

Naast het voedselbos hebben we ook een vijver aangelegd met volledig eetbare planten. 

Broedmachine

Onlangs is er een broedmachine aangeschaft om onze eigen ganzen, eenden en kippen eieren uit te broeden. Zo kunnen we eerstehands kijken naar het leven van vogelsoorten vanaf het eerste moment.